Indretningstips

Hovedbillede til vores blogindlæg

Oftest er det små ting der udgør den røde tråd, men det giver et meget større helhedsbillede, hvis der er tænkt over tingene. Du behøver ikke at overtænke det, men hav dit materiale- og farvevalg i tankerne når du indretter. 

Den røde tråd er vigtig, men hvordan trækker man den?

Det er vigtigt at have en rød tråd i hjemmet, da den skaber en rolig og ensartet stemning. Men hvordan trækker man denne røde tråd og hvordan skal den se ud? Det er du svaret på. Bruger du noget tid på at gennemgå dine møbler, dine billeder, dine nipseting, dine lamper og resten af din indretning, så finder du hurtigt ud af, at du sikkert drages mod noget specielt. Det kan være træsorter; eg, teak og mahogni eller det kan være farver; guld, kobber, sort og sølv. Det føles hjemligt, som en del af dig, hvorfor du selvfølgelig skal bruge disse materialer som en del af din indretning. 

Du kan blande nyt og gammelt, men hold den samme stil

At skabe kontrast er nok en af de mest brugte teknikker i indretningen. Det kan være en kontrast fra lys til mørk, men også fra nyt til gammelt. Og ligheden mellem kontrasterne, er at det oftest ser super godt ud. MEN! For at skabe ro, så bliver du nødt til at holde tungen lige i munden. Blander du for mange forskellige materialer og farver, vil du skabe et stilforvirret hjem, og så kan det være svært at få hyggen til at blomstre. 

 

Et ikke så godt eksempel: Du har arvet din mormors gamle fernis-farvede chatol med guld-detaljer på. Dit hjem er nyt og moderne, og du har allerede investeret meget i det lyse egetræs-look med et flot plankebord, egetræs-gulv og egetræs-hylder. Dine lamper har en kobber-finish og kobberet er gennemgående i lysestager og nipseting. Her er der altså ingen rød tråd i hverken træsorter eller farver, og chatollet vil være forstyrrende og ude af balance i resten af din indretning.

 

Et godt eksempel: Du har arvet din morfars gamle banklampe/sekretærlampe. Den er guld, med en grøn lampeskærm. Dit hjem er stilrent, moderne og nyt, men du har i forevejen guldelementer i din indretning. Måske på lysestager, hyldeknægte, billederammer eller andet. Du har også grønne elementer, måske på pyntepuder, eller i hvert fald på planter. Lampen her vil altså bidrage til din røde tråd, og samtidig skabe en kontrast fra det nye til det gamle. Og det ser godt ud! 

 

Tidsløs hjælper med at holde den røde tråd

Helt fra starten af Tidsløs, var det tiltænkt at produkterne skulle kunne passe i alles hjem. Derfor bliver vores produkter også nødt til at leve op til din røde tråd. Hos Tidsløs har du mulighed for selv at vælge farven på dine visere og med et stort udvalg af forskellige vægure, giver det dig en unik mulighed for at få et ur der passer lige præcis ind i din indretning. 

se hele vores udvalg