Et urværk af høj kvalitet – Tidsløs bruger Junghans urværker til sine vægure

Hovedbillede til vores blogindlæg

Selvom man ikke direkte kan se urværket, så vil vi vove den påstand, at det er det absolut vigtigste element i et godt vægur. Men hvad er forskellen på et godt og et dårlig urværk? Og hvordan kender vi forskel? 

Hvad er et urværk?

Et urværk til et vægur er en lille sort plastik kasse, og oftest er der monteret et AA-batteri bagpå. Sådan ser et urværk ud, om det er lavet i Kina eller i Tyskland. Det er dog inde i kassen at forskellen ligger. Junghans producerer quartz urværker af højeste kvalitet, som sikrer præcis tidsangivelse og holdbarhed, mange år ud i fremtiden. Urværkerne er næsten lydløse og der er indbygget ophæng i urværket, som nemt kan monteres på væggen med søm eller skruer og rawlplugs.

Et lydløst ur – kan det være rigtigt?

Ja! Det kan det i hvert fald. Junghans urværkerne er stort set lydløse. Slut med vægure der invaderer dine tanker med tik, tak, tik, tak. Ydermere er der ikke monteret sekundvisere på Tidsløs’ ure, hvilket minimerer lyden endnu mere.

Hvad er Junghans?

Det kendte firma Junghans er et tysk firma som blev stiftet i 1861 af den tidligere hattemager Erhard Junghans og hans svoger Jakob Zeller-Tobler. I starten producerede de urskiver, visere, urkasser mm.. 5 år skulle der gå, før det første komplette Junghans lommeur så dagens lys. Der gik kun 42 år fra stiftelsen af virksomheden, til at Junghans kunne kalde sig verdens største ur-producent med over 300 ansatte i 1903 og over 3 millioner årligt producerede ure. Sidenhen har Junghans både produceret armbåndsure, vægure samt tilbehør til ure såsom urværker og reservedele. 

Erhard Junghans var en af de første i Europa, til at indfører amerikansk masseproduktion, og med den store succes som det medførte, kunne han hurtigt se hans vækst med de 72 medarbejdere han havde, samt en produktion på 360 ure om ugen. 

 

Erhard gik bort

Erhard gik bort i en tidlig alder af 46 år. Det bragte en stor sorg i den ellers nye og eksploderende virksomheder. Sønnerne var draget afsted med hæren, og af gode grunde ikke til meget hjælp. Heldigvis havde Erhard en fantastisk og standhaftig kone, som med sin viljekraft og stædighed formåede at opretholde produktionen af urværkerne. 

Efter endt krigstjeneste vendte de 2 sønner heldigvis hjem og kunne komme virksomheden til undsætning. Sønnerne Erhard Jr. og Artur skulle drive familie virksomheden videre. Det medførte, at de i 1875 overtog firmaet fra enken Fr. Luise. Nu var det sønnernes tur til at brilliere.

Erhard stod for alt med salg og markedsføring, og Artur for den tekniske ledelse. Der kom hurtigt gang i salget. De 2 brødre hentede inspiration fra de amerikanske urmagere, samt hvordan markedsføringen blev lavet – de ville med andre ord have et nyt syn på deres udvikling og eksponere sig selv, mærkværdigt. Dette var lige hvad Junghans havde brug for, inden længe kunne de to sønner gøre faderens drøm til virkelighed. 

Over de næste årtier havde fabrikken nemlig placeret sig på verdenskortet, og samtidig voksede de markant inden for industrialiseringen. Den ene søn, Erhard Junghans, forlader pludseligt firmaet i 1897, og derfor måtte Artur fortsætte med egne kompetencer, han endte dog med at få en masse støtte fra hans fire sønner. Da sønnerne til Artur får kløerne ind under huden, tager det først fart for Junghans. 

 

Nye samarbejder

Junghans slår sig sammen med Thomas Haller, hvilket skulle vise sig ikke at være en dans på røde roser. Dog var det ikke en dans på røde roser. For efter kort tid sneg Thomas haller sig ud af den ellers nye aftale, hvorefter fabrikkerne igen blev en ren Junghans-filial. I 1967 laver Junghans det første “stueur”.

Dette fører dem videre til 1972, hvor de får et samarbejde med Quartz ure – et samarbejde som stadig kører den dag i dag. Dette er grunden til at vores urværker hedder et Junghans quartz urværk. Det unikke ved dette urværk er, at det har et fladt ind bygningsværk med optimale og holdbare tidsmål, samt en komplet ydeevne med nem betjening. Det er et bevidst valg, at der ikke medfølger seks undervisere til dit kommende vægur. Hvilket symfonier perfekt med at have et lydløst urværk.